Kovács Olivér, zeneszerző


A filmzene olyan, mint egy szimfónia, különböző tételekből áll, melyek más és más hangulatokhoz, érzésekhez igazodnak. Kicsit hasonlít a programzenére is, hiszen képekhez társított zenei jelenetekről van szó. A filmzenének szolgai módon kell igazodnia a képi anyaghoz, le kell követnie minden rezdülését, valamint meg kell alapoznia a hangulatát. Éppen ezért, alapvető, hogy a filmzene egyedi, és jól megkomponált legyen, valamint olyan elemeket tartalmazzon, amik megjegyezhetők, és lehetővé teszik a filmre való asszociációt. Ez az, amiben tudok segíteni!

Videojátékzene-írás

A Pc játékok manapság sokszor élnek filmdramaturgiai elemekkel, egyre közelednek a filmek világához, hiszen a történetek mind komplexebbek, a karakterek egyre mélyebben kidolgozottak. Ma már nem elég egy-két free licence, vagy pár dolláros zene még az amatőr fejlesztésű, vagy független videojátékokhoz sem, komoly és professzinális muzsikára van szükség.

Reklámzeneírás

A reklámzenék idegesítőek, mondják sokan, és sajnos legtöbb esetben igazuk is van azoknak, akik így vélekednek. A reklámok, és a marketing kommunikáció világában rendkívül fontos fogalom az image transzfer, mely egy esemény, zene, történet, vagy egyéb dolog hangulatának átirányítását jelenti a termékre, szolgáltatásra. Többek között ezért szponzorálnak nagynevű márkák focimeccseket, vagy csapatokat. A zene alapvetően határozza meg a reklám hangulatát, és ezáltal a reklámban szereplő termék elfogadottságát, így a profi és egyedi munka elengedhetetlenül fontos a reklámzenében is.

Hangos logó

A hangos logó egy olyan zenei motívum, vagy effekt, amely a logó vizuális megjelenéséhez tartozik, és segíti az asszociációk kialakulását, a termékkel, a szolgáltatással, vagy a vállalkozással kapcsolatban. A hangos logó a márkaépítés átlalánosan elfogadott eszközévé vált, képes kiemelni és emlékezetessé tenni a vállalat arculatát, hiszen figyelemfelkeltő hatása miatt jobban megjegyezhetővé teszi azt a tudatosan kialakított vizuális világot, amelyet cége alkalmaz.

Kovács Olivér, zeneszerző